Hvornår skal din bil synes???

Siden indførelsen af det 8 årige synsinterval for veterankøretøjer, har det for nogen alligevel været en udfordring at få synet deres køretøj.

Det drejer sig naturligvis om de veteranbiler, der har en første registrering, og således en indkaldelse mellem 15. november og 14. marts. I denne periode dækker veteran forsikringen som bekendt ikke kørsel på vej. Nogle forsikringsselskaber har lavet undtagelser, og således dispenseret for kørsel i stilstandsperioden på en given dato. Men det ændre ikke på, at vinter perioden ikke er en tid man ønsker sin veteranbil på vejen.

Alt dette er der nu lavet om på.

Den 6. juli 2012 er en ny “Bekendtgørelse om godkendelse og syn af køretøjer” trådt i kræft. Her er der bl.a. kommed nye regler for veterankøretøjer. Af Kapitel 10, §56, Stk. 4. fremgår det at; veterankøretøjer ikke længere vil blive indkaldt til syn i perioden 1. november til 31. marts.

Det fremgår ikke af lovteksten, hvornår disse køretøjer så bliver indkaldt. Derfor har Historisk Opel Klub Danmark rettet henvendelse til Trafikstyrelsen, for at afklare dette spørsgsmål.

Trafikstyrelsens svar lyder: Hvis et køretøj registreret til veterankørsel har indkaldelsestermin fra 1. november til 31. marts vil bilen blive indkaldt med en frist for fremmøde omkring 1. april – altså efter stilstandsperioden.

Vær opmærksom på, at den dato bilen synes, automatisk bliver den nye synsdato, altså 8 år fra synsdato, og ikke som hidtil fra første registrering.

Har du styr på hvornår din veteranbil skal synes næste gang?

Hvis det ikke er tilfældet, kan du finde ud af det på Motorregisterets hjemmeside. Vælg registrerings nummer, indtast dit registrerings nummer og søg. Under syn kan du så se hvornår næste syn er.